MIAŁY – dom nad jeziorem / 2017

Opis projektu

Opracowywany obszar został podzielony funkcjonalnie na 2 strefy: strefę dla właścicieli oraz strefę przeznaczoną dla gości. Największa z nich została przeznaczona na potrzeby właścicieli. Elementy zabudowy zestawiono ze sobą w taki sposób aby uzyskać otwarcie widokowe w stronę jeziora i podkreślić atrakcyjny widok, a jednocześnie stworzyć maksymalnie prywatną przestrzeń dla mieszkańców.
Zaprojektowane obiekty posiadają niewielkie gabaryty oraz proporcje zbliżone do okolicznej zabudowy, dzięki czemu harmonijnie wpisują się w zastany krajobraz. Wykorzystane na elewacjach materiały takie jak czerwona cegła, gont oraz drewno podkreślają wiejski charakter inwestycji. Z kolei zastosowanie blachy na rąbek stojący na jednym z dachów oraz blachy powlekanej w wnękach okiennych oraz tynku o strukturze betonu na dodają współczesnego wyrazu.